"Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda." Hippokrates
04.11.2022
KOŽNÍ PROBLÉMY - telefonická konzultace
Kožní problémy / ekzémy, lupenka, citlivá pokožka, akné, opary, jizvy, ... / u dětí i dospělých jsou stále častějším tématem. Příčina vzniku je pouze ...
číst celé
- Úvod
- VÝROBA MÝDEL A KOSMETIKY
- mýdlové hmoty licí
- mýdlová hmota KOZÍ MLÉKO
mýdlová hmota KOZÍ MLÉKO

- POPIS PRODUKTU
- mýdlová hmota KOZÍ MLÉKO170 Kč
POPIS PRODUKTU
Mléčná mýdlová hmota určená k odlévání neprůhledných mýdel. Mýdlová hmota je obohacená o složku kozího mléka.
Kozí mléko přirozeně disponuje vysokým podílem vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vysoký podíl přírodního vitaminu E, nejlepšího přítele pleti. Mýdlová hmota, díky přídavku kozího mléka, vyniká krémově hladkou texturou, hydratačními a vysoce výživnými vlastnostmi.
Přednosti mýdlové hmoty s kozím mlékem:
* složení hmoty založeno na rostlinné bázi
* hmota dobře pění
* disponuje výbornými hydratačními vlastnostmi
* po umytí zanechává mýdlo příjemný pocit na pokožce
* bez vůně - poskytuje neutrální základ k ovonění
Klíčové složky: aqua, glycerin, goats milk, propylene glykol, sodium laureth sulfate, sodium stearate, sodium laurate
Označení dle výrobce: Crystal Goats Milk
Dodavatel: Stephenson Personal Care, Stephenson Group Limited, Brookfoot House, Low Lane, Horsforth, Leeds LS18 5PU
KOLIK MÝDEL VYROBÍM Z 1 KG HMOTY
nejčastější otázka ... Počet kusů vyrobených mýdel závisí především na velikosti formičky, do které se mýdlová hmota bude odlévat. Pokud budete mít formičku o objemu 50 gramů - vyrobíte z 1 kg přibližně 20 kusů mýdel. Menší formičky, kdy finální výrobek váží cca 20 gramů umožní z 1 kg vyrobit 50 kusů mýdélek.
U většiny námi nabízených forem uvádíme přibližnou gramáž výrobku.
ZA JAK DLOUHO MÁM MÝDLO Z FORMY VYJMOUT
Dobu utuhnutí mýdla ovlivňuje celá řada procesů. Za prvé, velikost formy, v menších formách je mýdlo tuhé cca za 15 - 20 minut, ve středně velkých - 50 gramové - tuhne hmota cca 30 - 35 minut a ve větších formách - 100 gramové - tuhne hmota cca kolem 45 minut.
Tuhnutí mýdel doporučujeme běžnou cestou - tedy tuhnutí při pokojové teplotě.
Někteří, pro urychlení procesu tuhnutí, vkládají do ledničky - může se však stát, že mýdlo bude po nějaké době orosené.
JAK ROZPUSTIT MÝDLOVOU HMOTU ANEB CO JE TO VODNÍ LÁZEŇ
Co je vodní lázeň - zřejmě ti mladší nevědí, jelikož dotazů na toto téma je čím dál tím více.
Takže ... Připravíme si kastrůlek, do kterého se velikostně vejde nádoba, ve které budeme mýdlovou hmotu rozpouštět. Do kastrůlku nalijeme vodu a vložíme nádobku, ve které máme připravenou hmotu k rozpuštění. Takže ve velkém kastrůlku je voda a nádobka s hmotou. Zapneme vařič a pozvolna hmotu rozpouštíme. Mícháme dřívkem nebo špejlí - hmota se nesmí vařit ani probublávat. Rozpouštíme pozvolna. Po úplném rozpuštění vypneme vařič - odstavíme, ale kastrůlek s hmotou stále necháváme v teplé vodě. Přidáme barvivo a důkladně promícháme. Vyjmeme nádobku s hmotou a přidáme esenci. Znovu důkladně promícháme a vlijeme do formiček.
Pokud přidáváte pudry či jiné ingredience, dávejte vždy až po úplném rozpuštění hmoty.
OROSENÍ MÝDEL
Někdy se může stát, že se hotové mýdlo orosí - tedy na mýdle vzniknou mokré kapičky. Toto je způsobeno obsahem glycerinu, který je v mýdlové hmotě obsažen. Glycerinové mýdlo váže vzdušnou vlhkost, což způsobí jemné orosení mýdla. Mýdla tedy doporučujeme po vyjmutí z formy ihned důkladně zabalit do celofánového sáčku nebo potravinářské fólie.
Dalším důvodem orosení mýdla je urychlení procesu tuhnutí. Nejčastější chybou je, když vložíte formu s hmotou do lednice nebo mrazáku. Teplá mýdlová hmota dostane šok, glycerin do sebe vstřebá vzdušnost a mýdlo se zpravidla při přechodu zpět na pokojovou teplotu ihned orosí.
Posledním varováním před orosenými mýdly je způsob tavení hmoty. Hmota se při tavení nesmí vařit - nesmí bublat, to způsobuje pozdější orosení hotových mýdel.
Kozí mléko přirozeně disponuje vysokým podílem vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vysoký podíl přírodního vitaminu E, nejlepšího přítele pleti. Mýdlová hmota, díky přídavku kozího mléka, vyniká krémově hladkou texturou, hydratačními a vysoce výživnými vlastnostmi.
Přednosti mýdlové hmoty s kozím mlékem:
* složení hmoty založeno na rostlinné bázi
* hmota dobře pění
* disponuje výbornými hydratačními vlastnostmi
* po umytí zanechává mýdlo příjemný pocit na pokožce
* bez vůně - poskytuje neutrální základ k ovonění
Klíčové složky: aqua, glycerin, goats milk, propylene glykol, sodium laureth sulfate, sodium stearate, sodium laurate
Označení dle výrobce: Crystal Goats Milk
Dodavatel: Stephenson Personal Care, Stephenson Group Limited, Brookfoot House, Low Lane, Horsforth, Leeds LS18 5PU
KOLIK MÝDEL VYROBÍM Z 1 KG HMOTY
nejčastější otázka ... Počet kusů vyrobených mýdel závisí především na velikosti formičky, do které se mýdlová hmota bude odlévat. Pokud budete mít formičku o objemu 50 gramů - vyrobíte z 1 kg přibližně 20 kusů mýdel. Menší formičky, kdy finální výrobek váží cca 20 gramů umožní z 1 kg vyrobit 50 kusů mýdélek.
U většiny námi nabízených forem uvádíme přibližnou gramáž výrobku.
ZA JAK DLOUHO MÁM MÝDLO Z FORMY VYJMOUT
Dobu utuhnutí mýdla ovlivňuje celá řada procesů. Za prvé, velikost formy, v menších formách je mýdlo tuhé cca za 15 - 20 minut, ve středně velkých - 50 gramové - tuhne hmota cca 30 - 35 minut a ve větších formách - 100 gramové - tuhne hmota cca kolem 45 minut.
Tuhnutí mýdel doporučujeme běžnou cestou - tedy tuhnutí při pokojové teplotě.
Někteří, pro urychlení procesu tuhnutí, vkládají do ledničky - může se však stát, že mýdlo bude po nějaké době orosené.
JAK ROZPUSTIT MÝDLOVOU HMOTU ANEB CO JE TO VODNÍ LÁZEŇ
Co je vodní lázeň - zřejmě ti mladší nevědí, jelikož dotazů na toto téma je čím dál tím více.
Takže ... Připravíme si kastrůlek, do kterého se velikostně vejde nádoba, ve které budeme mýdlovou hmotu rozpouštět. Do kastrůlku nalijeme vodu a vložíme nádobku, ve které máme připravenou hmotu k rozpuštění. Takže ve velkém kastrůlku je voda a nádobka s hmotou. Zapneme vařič a pozvolna hmotu rozpouštíme. Mícháme dřívkem nebo špejlí - hmota se nesmí vařit ani probublávat. Rozpouštíme pozvolna. Po úplném rozpuštění vypneme vařič - odstavíme, ale kastrůlek s hmotou stále necháváme v teplé vodě. Přidáme barvivo a důkladně promícháme. Vyjmeme nádobku s hmotou a přidáme esenci. Znovu důkladně promícháme a vlijeme do formiček.
Pokud přidáváte pudry či jiné ingredience, dávejte vždy až po úplném rozpuštění hmoty.
OROSENÍ MÝDEL
Někdy se může stát, že se hotové mýdlo orosí - tedy na mýdle vzniknou mokré kapičky. Toto je způsobeno obsahem glycerinu, který je v mýdlové hmotě obsažen. Glycerinové mýdlo váže vzdušnou vlhkost, což způsobí jemné orosení mýdla. Mýdla tedy doporučujeme po vyjmutí z formy ihned důkladně zabalit do celofánového sáčku nebo potravinářské fólie.
Dalším důvodem orosení mýdla je urychlení procesu tuhnutí. Nejčastější chybou je, když vložíte formu s hmotou do lednice nebo mrazáku. Teplá mýdlová hmota dostane šok, glycerin do sebe vstřebá vzdušnost a mýdlo se zpravidla při přechodu zpět na pokojovou teplotu ihned orosí.
Posledním varováním před orosenými mýdly je způsob tavení hmoty. Hmota se při tavení nesmí vařit - nesmí bublat, to způsobuje pozdější orosení hotových mýdel.
Zboží zařazeno v kategoriích